Budimpešta, 9. 11. 2013., prepodne

Budapest
2013.11.09.

A Frontvonal Alapítványról - Bemutatkozunk

Célunk:

- a Biblia tanítását, a keresztény erkölcsöt és értékrendet képviselni a XXI. század emberének nyelvén és körülményeinek megfelelően; - segíteni a sérült értékrendű, lelki válságban levő és nehéz szociális háttérrel küszködő embereken; - segíteni és utat mutatni a deviáns fiataloknak, nem egészséges családi körben felnövő gyerekeknek; - gyakorlati segítséget nyújtani, és kiutat mutatni a lelki sérülésekből fakadó pótcselekvésekből, mint pl. alkoholizmus, drogfüggőség, deviáns magatartás.


Mit teszünk ennek érdekében?

A fent említett célok eléréséhez nem csupán célcsoportjainkra fordítunk figyelmet (a legfiatalabbtól a legidősebbig, a társadalom minden szegmenséből), hanem munkatársaink, önkénteseink, támogatóink, az együttműködő személyek képzésére, fejlesztése is. Fontos számunkra, hogy a programjainkban részt vevő szolgálók, dolgozók hozzáértő, a modern kor kihívásainak megfelelő színvonalú, lelkiismeretes munkát végezzenek. Alapítványunk jelenleg 10-12 állandó, hosszú távú feladaton, projekten dolgozik.

VEZETŐK KÉPZÉSE
"A vezetőkön áll vagy bukik minden"

Szemináriumokat tartunk rendszeresen a vezetőknek is. Elismert, sikeres hazai, valamint külföldi előadók, vezetők (Kevin G. Conner, David Garcia, Peter Wenz, Michael Magyar) tanítanak a vezetői képzéseken. Felismertük, hogy egy munkahely, egy csapat csak addig tud eljutni, ameddig vezetője jutott, ezért fontos feladatunknak érezzük a vezetők továbbképzését.

EGYHÁZI SZOLGÁLATTEVŐK KÉPZÉSE

Képzéseink lényege, hogy minden szolgálatban térjünk vissza Isten Igéjéhez. Az egyházi vezetők szolgálatát nagyon sok területen a kialakult gyakorlat, felekezeti elvárások, embereknek való megfelelés, jó szándékú humánus gondolatok motiválják. Újból és újból felül kell vizsgálnunk magunkat, hogy ne halott cselekedetek jellemezzék szolgálatunkat. Tananyagunk összeállításánál meghatározó volt a Biblia újratanulmányozása az egyházi szolgálati területek és az ezeket végzők munkájának szempontjából.

KERESZTÉNY ÜZLETEMBEREK SZEMINÁRIUMA
"A vállalkozás, mint szolgálat"

Összefogjuk a különféle felekezetű vállalkozókat, és szemináriumokat, találkozókat valamint állófogadásokat rendezünk számukra. Ezeken az alkalmakon erőteljes bibliai alapokon nyugvó tanításokat, előadásokat hallhatnak a résztvevők, amiket jól tudnak alkalmazni az üzleti életben. Ennek eredményeképpen sokan tapasztalnak meg újabb anyagi áldásokat, sikereket a munkájukban. A szemináriumok nagyszerű lehetőséget nyújtanak különféle üzleti kapcsolatok kialakításához is. Előadóink Magyarországon kívül Ausztráliából és Németországból érkeznek tanfolyamainkra.

"MEGHALLGAT-LAK"
Drogprevenciós- és rehabilitációs program

Mentálhigiénés szolgálat, drogprevenció és rehabilitáció rock-fesztiválokon, határon innen és túl. Célunk, hogy a különböző ifjúsági zenei eseményeken megvitassuk a fiatalokkal azokat a kérdéseket, amelyek a különböző élethelyzetekben felmerülnek, problémát jelenthetnek, és segítséget, iránymutatást, bátorítást adjunk nekik. Mivel több ezer fiatal vesz részt évről-évre különböző zenei fesztiválokon, az elmúlt 8 évben jelen voltunk több hazai (Wanted, Volt, Hegyalja) és határainkon túli (Zenta, SCG; Aréna, UA) rock-fesztiválon is. Ezeken az eseményeken azt tapasztaltuk, hogy a mai fiatalok értékrend- és erkölcsi válságban vannak.

A mindössze néhány nap alatt kialakult személyes kapcsolatok alapján számos fiatal abbahagyta a kábítószerezést és azóta rendeződött az életük. Megházasodtak, családot alapítottak, gyermekeik születtek. (Nyolc év alatt 5000 fiatallal folytatott személyes beszélgetés hatására - a visszajelzések alapján - több százan szoktak le a kábítószerről, majd munkát találtak vagy saját vállalkozást építettek fel).

FELVILÁGOSÍTÓ ELŐADÁSOK
Az alábbi témakörökben tartunk előadásukat:

- drogprevenció
- deviáns magatartás
- ezotéria, okkultizmus
- bibliai hit és vallásosság
- utolsó idők, „világvége-hangulat”
- lelki betegségek, ebből való gyógyulás (pánik, félelem, depresszió, aggódás)
- halál, halál utáni élet, reinkarnáció
- teremtés kontra evolúció

Az említett témaköröket az „Előadások az igazság fényében” című CD-n keresztül népszerűsítjük. Amennyiben kérdése, észrevétele van, kérjük, jelezze az alábbi email címen: frontvonal@frontvonal.hu

KARITATÍV SZOLGÁLAT

Németországi támogatásainkon keresztül közel 15 éve osztunk ki használt ruhát, játékot és műszaki cikket az arra rászorulóknak, illetve nagycsaládosoknak. Eddig már sok ezer családnak tudtunk segíteni több tucat kamionnyi, közel 500 tonna adománnyal.


„Važnije je pomoći ljudima, nego ih učiniti srećnim”